SIVUKARTTA     |     TULOSTA

 

2014-2015 Liiga on pelattu päätökseen.

1. Harjavalta

2. Loimaa Blues

3. Kivikopla

4. CHCC1

5. Alavus

6. Pihtilät -> säilytti karsinnoista sarjapaikkansa

Divari

1. HuruUkot Loimaa

2. WCC Loimaa

3. Huittinen 1

4. Huittinen 2

5. Team Vesamo Lieto

6. RiTu CHCC

7. CHCC2

8. Jääveivi Loimaa

9. LSC Pirkanmaa 

 

LoimaaBlues pelasi L-S liigassa hopeaa!

 

L-S liigan mitalipelit pelattiin Hiittenharjun curlinghallissa 22.3.2015. Mukana oli kolme parasta joukkuetta. Ensin pelasi runkosarjan toinen ja kolmas. Tässä pelissä kohtasi Loimaa Blues ja CHCC:n Kivikopla. Loimaalaiset aloitti pelin vahvasti, ensimmäisessä päässä saatiin viimeisen kiven turvin taululle 3-0, toisessa päässä varastettiin kaksi lisää. Peli jatkui vakuuttavien suoritusten ansiosta hyvin loimaalaisten hallinnassa, joten Kivikoplalle ei jäänyt mahdollisuuksia kuroa etumatkaa kiinni, vaan loppunumeroiksi kirjattiin selvät numerot 9-3.

 Finaalissa vastaan asettui Tapani Härkälän joukkue. Kolme ensimmäistä päätä Loimaa Blues pelasi huolellisesti puolustaen, mutta tilanne luisui 1-3 tappiolle. Seuraavat päät jouduttiin pelaamaan rohkeammin, mutta taidot ei tällä kertaa riittänyt vastaamaan Harjavallan tasokkaaseen peliin. Viidennestä päästä kaveri varasti neljä pistettä ja peli oli käytännössä siinä. Taisi välieräpelikin painaa vähän puntissa, eikä uskokaan riittänyt enää. Loppunumeroiksi kirjattiin tylyt 1-9. 

 Onnittelut Hiittenharjun joukkueelle, he uusivat liigan mestaruuden. Joukkueessa palasivat Tapani Häkälän lisäksi Markku Olshin, Ari Kuusholma, Miia Turto ja Jari Turto

Loimaan Hopeajoukkueessa pelasi  Eino Merta, Tiina Rajala, Juha Jalonen, Rami Matarmaa, Eki Mäkeläinen ja kapteenina Mika Matarmaa.

 
 
Pihtilät säilytti mestaruusliigapaikkansa L-S liigassa!

 

Pihtilät pelasi vakuuttavasti liigakarsinnoissa. Ensin välierissä kaatui Divarin runkosarjan voittaja WCC 6-1. Finaaliin he saivat vastaan toisesta välierästä nousseen Heikki Enbergin Huru-Ukkojen joukkueen, joka kaatoi huittislaiset niukasti 6-4. 

Karsintafinaali oli erittäin tiukka molempien vuorotellen johtaen, kunnes seitsemännessä päässä Pihtilät varasti neljä pistettä. Viimeisessä päässä HuruUkkojen kiri ei enää riittänyt, vaan loppunumeroiksi kirjattiin Pihtilöille 7-5 voitto.

Onnittelut molemmille, Pihtilät piti Mestispaikkansa ja Huru-Ukot pelasi itsensä Divarin voittoon. 

 

 Runkosarjan loppusijoitukset 2015

 Mestis

1. Harjavalta -> mestaruussarjan finaaliin

2. Kivikopla -> mestaruussarjan välieriin

3. Loimaa Blues -> mestaruussarjan välieriin

4. CHCC1

5. Alavus

6. Pihtilät -> karsinnan välieriin   

 Divari:

1. WCC Loimaa -> mitalipelien finaaliin

2. HuruUkot Loimaa -> mitalipelien välieriin

3. Huittinen1 -> mitalipelien välieriin

4. Huittinen2

5. Team Vesamo Lieto

6. RiTu  CHCC

7. CHCC2

8. Jääveivi Loimaa

9. LSC Pirkanmaa 

 

 

 
L-S liigan runkosarja lähenee finaalia. Suuri osa joukkueista on pelannut jo kaikki runkosarjan pelit. Divarin viimeiset pelit pelataan sunnuntaina 1.3.2015. Divarissa pelit on mennyt mukavasti ristiin vasta WCC:n viimeisessä pelissä ja viimeisellä kivellä Loimaan WCC - joukkue ratkaisi divarin runkosarjan voiton. Seuraavat sijat onkin sitten useamman joukkueen rypäs. Yhdeksässä sarjapisteessä on kolme joukkuetta ja Tarvasjoen joukkuekin sinne voi vielä kurota neljänneksi tasapisteisiin. Tasapisteissä keskinäiset sarjapisteet ratkaisee lopullisen sijoituksen, jossa vahvimpana on Huru-Ukot ja sitten kolmantena Huittinen I  - joukkue. Nämä kolme joukkuetta menee näin ollen Harjavallassa 22.3.2015 pelattaviin mitalipeleihin, jossa karsitaan samalla Mestikseen noususta ensi kaudeksi, yhdessä Mestiksen viimeiseksi jääneen joukkueen kanssa.
 
Mestaruussarjassa kaksi joukkuetta näyttää olevan voittamattomia, Hiittenharjun ja Kivikoplan joukkueilla ei ole vielä yhtään tappiota vaikka he ovatkin jo kahdesti kohdanneet. Pelasivat tasapelit molemmilla kerroilla. Kolmannesta mitalipeleihin pääsevästä joukkueesta käydään kisaa vielä kahden joukkueen kesken. Runkosarja pelataan päätökseen 8.3.2015 Harjavallassa.
 
Mitalipelit pelataan siis molemmissa sarjoissa Hiittenharjun curlinghallissa 22.3.2015 jossa mukana siis Mestiksen kolme parasta ja heikoin. Divarista kolme parasta. Molempien sarjojen runkosarjan voittajat lunastaa paikan finaaliin eli vähintään kakkostilalle. Molempien sarjojen kakkonen ja kolmonen pelaa välierän finaaliin pääsystä. 
 
Divarin mitalipeleissä on erona vain, että mukana on myös Mestiksen viimeiseksi jäänyt joukkue. Ensin pelataan divarin voittaja vs Mestiksen viimeinen, jonka pelin voittaja pääsee karsinnan finaaliin. Häviäjä jatkaa toisessa välierässä divarin kakkosen ja kolmosen -pelin voittajaa vastaan toiseksi finaalistiksi pääsystä. Mikäli karsinnan finaaliin pääsee Mestiksen viimeiseksi jäänyt joukkue on toinen finaalisti siis jo divarin voittaja, mutta pelaa ensikaudeksi Mestikseen noususta. 


Jännittäviä viimeisiä pelejä odotellen

-Mika Matarmaa-

 

 

 L-S Liigan Säännöt 2014-15

 

 

Kaudella 2014-15 L-S liigassa pelaa 15 joukkuetta kahdessa sarjatasossa  siten, että Mestiksessä pelaa kuusi joukkuetta viimevuotisen menestyksen perusteella ja loput yhdeksän joukkuetta pelaa Divaria. Mestiksen pelit pelataan Harjavallassa ja Loimaalla, Divarissa lisäksi Huittisissa turnaus.  Loimaan putkessa pelataan myös arki-iltaisin, muut pelit viikonloppuisin pieninä turnauksina.

 

Otteluohjelma on pyritty laatimaan niin, että vieraspelireissuihin on yhdistetty useampi peli kerralla, jotta saataisiin karsittua matkustamista. Kauden loppuun pelataan lopetusturnaus sarjojen parhaiden joukkueiden välillä Harjavallan Curlinghallissa. Yhden pelin jääaikamaksu on 45 euroa joukkueelta, jonka paikallinen seura laskuttaa jokaisen turnauspäivän jälkeen.

 

Pelit pelataan kuuden pään peleinä ja peli voi päättyä myös tasan. Ennen peliä voidaan pitää lyhyt harjoittelu ajan niin salliessa ja arvotaan viimeisen kiven edun saaja. Viidennen pään jälkeen voidaan peli luovuttaa jos niin jostakin syystä parhaaksi katsotaan. Voitosta saa kaksi sarjapistettä ja tasapelistä yhden. Sarjataulukossa tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuuden määrä ensisijaisesti keskinäiset pelit, sitten keskinäiset kivipisteet, kaikki kivipisteet. 

 

Mestis:

Mestiksessä pelataan kaksinkertainen runkosarja, yhteensä 10 peliä/joukkue. Tämän lisäksi kolme parasta joukkuetta jatkaa mitalipeleihin niin, että runkosarjan voittaja lunastaa suoran paikan finaaliin, kakkonen ja kolmonen pelaa toisiaan vastaan toisesta finaalipaikasta. Runkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue pelaa sarjakarsinnan Divarin parhaita joukkueita vastaan.

 

Divari:

Divarissa pelataan yksinkertainen runkosarja, yhteensä 8 peliä/joukkue. Tämän lisäksi kolme parasta joukkuetta jatkaa mitalipeleissä yhdessä Mestiksen viimeiseksi  jääneen joukkueen kanssa.

 

Pelien peruuntumiset:

Laadittua otteluohjelmaa edellytetään noudatettavan. Mikäli jollekin joukkueelle ei mitenkään otteluohjelmassa laadittu pelipäivä sovi, niin siitä on ilmoitettava vastustajalle ja liigan järjestäjälle viimeistään viikkoa ennen. Yritämme siinä tapauksessa löytää uuden pelipäivän. Laadittuna aikana pelipaikalle saapumattomuudesta pelin häviää 0-6 ja jääaika laskutetaan normaalisti.

 

Otteluohjelma tulee nähtäville liiton sivuille www.curling.fi/paikallissarjat  siellä pidetään myös tulosseuranta ja sarjataulukot. Samoilta sivuilta tulee myös seurata milloin ja missä on joukkueesi seuraava peli.  Koko kauden kattava otteluohjelma on valmistumassa liiton sivuille lähipäivinä. Pelatun pelin jälkeen tulee täyttää ottelupöytäkirja ja toimittaa se tuloksien ylläpitäjälle. esim. mika.matarmaa@gmail.com

Mukavaa Curlingkautta toivottaen

 

Curling Club Loimaa                                             


blank
blankblankblank
blank

© Curling Club Loimaa - Trival Oy